تاپیش از سال 1346 مردان منعی برای چند همسری نداشتند اما با تصویب قانون حمایت از خانواده در این سال، ازدواج مجدد مردان متاهل، منوط به اجازه دادگاه شد. به این ترتیب که دادگاه در صورت رضایت همسر اول، تمکن مالی مرد و اجرای عدالت بین همسران، اجازه ازدواج مجدد را صادر می کرد. البته مرد فقط در موارد خاصی می تواند همسر دوم اختیار کند که در این مقاله، به بررسی شرایط ازدواج مجدد و تبعات آن می پردازیم.
ازدواج مجدد مردان معمولاً از دلایل مختلفی نشأت میگیرد. در برخی موارد، ناسازگاریهای زناشویی یا کمبود ارتباط عاطفی در زندگی مشترک اولیه، فرد را به فکر ازدواج دوباره میاندازد. گاهی نیز عوامل فرهنگی، مذهبی یا سنتی این تصمیم را توجیه میکنند، بهویژه در جوامعی که چندهمسری پذیرفته شده است. برخی مردان به دلایل شخصی مثل تمایل به فرزندان بیشتر یا احساس تنهایی به ازدواج مجدد روی میآورند. این تصمیم میتواند نتیجه نیازهای روانی، اقتصادی یا فشارهای اجتماعی باشد که هرکدام تأثیرات خاص خود را به همراه دارد.
با تصویب قانون حمایت از خانواده در خصوص ازدواج مجدد، این نوع ازدواج ممنوع اعلام شده است و مرد نمی تواند در صورت داشتن همسر، همسر دیگری اختیار کند مگر در مواردی چون:
1-رضایت همسر اول
2-عدم رعایت وظایف زناشویی توسط همسر اول
3-عدم تمکین زن
4-ابتلاء زن به بیماری های صعب العلاج
5-محکومیت زن به حبس بیش از 6 ماه
6-ابتلاء زن به اعتیاد
7-ترک زندگی خانوادگی از طرف زن
8-عقیم بودن زن
9-غایب مفقودالاثر شدن زن
اگر زوجه هیچ یک از این مشکلات را نداشته باشد، اجازه ازدواج مجدد مرد باید از طرف دادگاه صادر شود.
در صورت تمایل به ازدواج دوم، مرد باید دادخواست خود را به دادگاه ارائه دهد. دادگاه نیز با انجام پیگیری های لازم جهت احزار تمکن مالی مرد و احراز توانایی اجرای عدالت توسط او، به مرد اجازه ازدواج مجدد می دهد. در صورت عدم رضایت همسر اول مرد، دادگاه با درخواست او مخالفت خواهد کرد. بر اساس ماده 56 قانون حمایت از خانواده، هیچ سردفتری بدون اجازه نامه دادگاه، حق ثبت ازدواج دوم را ندارد. از آنجایی که برای ثبت ازدواج دوم در سردفتر، مجوز دادگاه الزامی است، متاسفانه برخی مردان مخفیانه و به دور از چشم همسر اول، اقدام به ازدواج موقت یا صیغه ای می کنند. در صورتی که مرد بدون اجازه همسر اول، تجدید فراش کند، زن می تواند طلاق بگیرد. حضانت فرزندان نیز تا 7 سالگی با مادر است و پس از آن با پدر. ازدواج مجدد حق حضانت را از مرد سلب نمی کند.
ازدواج مجدد مردان متأهل موضوعی پیچیده با ابعاد مختلف اجتماعی، روانی و فرهنگی است که تأثیرات گستردهای بر خانواده و جامعه دارد. هرچند در برخی شرایط ممکن است این تصمیم برای حل مشکلات یا پاسخ به نیازهای خاص گرفته شود، اما بدون در نظر گرفتن احساسات و حقوق دیگر اعضای خانواده، بهویژه همسر و فرزندان، میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به روابط خانوادگی وارد کند. در نهایت، مدیریت آگاهانه این تصمیم و توجه به ارزشهای اخلاقی و اجتماعی میتواند از بروز بسیاری از تعارضات جلوگیری کرده و ثبات زندگی را حفظ کند.
وکالت ابزاری جهت دفاع از حق
معرفی سایت وکیل شیراز
ثبت نام وکیل شیراز در سایت
شماره تماس رزرو مشاوره حقوقی
09362095065
شنبه تا چهارشنبه
از ساعت 08:00 تا 18:00
وکیل شیراز ، سامانه ارتباط مردم با وکلای شیراز
طراحی سایت گروه فنی مهندسی ساین
آمار