یکی از جرائم خشونت باری که امروزه برخی مجرمین علیه زنان انجام می دهند، اسید پاشی است. بیش از 150 سال است که در دنیا اسیدپاشی توسط مجرمین انجام می شود. مجرم گاهی به قصد انتقام و نابودی زندگی و آینده قربانی، مرتکب این جرم می شود. در این مقاله از وبسایت وکیل شیراز، مجازات اسید پاشی را با هم بررسی می کنیم.
در اسید پاشی ها معمولا صورت قربانی هدف حمله قرار می گیرد. این جرم خشونت بار، برای قربانی عوارضی مانند مشکلات تنفسی، عفونت خون، نارسایی کلیه و نهایتا مرگ را ایجاد می کند. به موجب قانون، اگر اسیدپاشی موجب قتل قربانی شود، مجازات آن اعدام است. اگر باعث بیماری دائمی یا فقدان یکی از حواس بشود مجازات آن حبس ابد است. در صورت قطع یا نقصان یا از کار افتادن عضو قربانی، مجرم به 4 تا 5 سال حبس محکوم می شود. عمدی یا غیر عمدی بودن اسید پاشی نیز برای قانون مطرح است. اگر این جرم به صورت غیر عمد انجام شود، فرد محکوم به پرداخت دیه می شود. البته بعد از انقلاب قانونی برای اسیدپاشی وضع نشده بود. در سال 1392 ، قانون، فرد مجرم در اسید پاشی را به قصاص نفس محکوم کرد به نحوی که اگر اسیدپاشی موجب قتل قربانی شود، مجازات آن اعدام است. اما در صورت رضایت اولیای دم، مجازات مجرم سه تا ده سال حبس تعیین شده است.
کشورهایی که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی در وضعیت مطلوبی نیستند و همینطور تبعیض جنسیتی و خشونت علیه زنان، در آن ها بیشتر است، اسیدپاشی نرخ بالاتری دارد. به طور مثال، در افغانستان در زمان حکومت طالبان، اسید پاشی به صورت دختران مدرسه ای مرسوم شده بود. یا در کشوری مانند بنگلادش، اسید پاشی شکلی از بروز خشونت است. در ایران نیز، اکثر قربانیان اسیدپاشی، زنان هستند که مورد سوء قصد و حمله فرد اسیدپاش قرار می گیرند.
وکالت ابزاری جهت دفاع از حق
معرفی سایت وکیل شیراز
ثبت نام وکیل شیراز در سایت
شماره تماس رزرو مشاوره حقوقی
09362095056
شنبه تا چهارشنبه
از ساعت 08:00 تا 18:00
وکیل شیراز ، سامانه ارتباط مردم با وکلای شیراز
طراحی سایت گروه فنی مهندسی ساین
آمار