طلاق در ایران

 

ازدواج و تشکیل خانواده برای هر فرد ورود به یک زندگی جدید به همراه چالش ها و پستی و بلندی های بسیار است. شادی و امنیت و آرامش از جمله مزیت هایی ست که باید بعد از ازدواج به آن دست یافت. با این وجود گاهی اوقات افراد پس از مدتی در می یابند که این آرامش را در کنار یک دیگر احساس نمی کنند و به طلاق می اندیشند. برای انجام این تصمیم مهم بهتر است پس از دریافت مشاوره های روانشناسی و خانوادگی از افراد خبره در صورتی که مشکل حل نشود، از یک وکیل خوب نیز مشاوره بگیرید.

یک وکیل طلاق در شیراز در دعاوی طلاق به شما در انجام این کار کمک می کند تا در سریع ترین زمان ممکن و هزینه کم، این امر را به انجام برسانید.

 

وکیل طلاق شیراز

 

طلاق در لغت به معنای جدا شدن یا رها شدن می باشد که متاسفانه در بین زوجین رواج بسیاری یافته است. میتوان گفت که دلایل متعددی باعث این اتفاق می شود از جمله عدم شناخت کافی قبل از ازدواج و عدم تصمیم گیری عقلانی برای انتخالبته اب همسر. با این وجود گاهی تنها راه باقی مانده طلاق است. باور غلطی که در رابطه با طلاق وجود دارد این است که افراد فکر می کنند با جدایی و طلاق آرامش و شادی از دست رفته خود را باز می یابند، در صورتی که این تفکر اشتباه بوده و طلاق آثار زیان باری نیز خواهد داشت. بنابراین سعی کنید برای انجام این تصمیم عجولانه عمل نکنید و از هیچ گونه تلاشی برای بهبود روابطتان دریغ نکنید.

با توجه به اینکه امروزه طلاق یکی از مشکلات و نیازهای اساسی جامعه ماست، بر آن شدیم تا در این مقاله در رابطه با طلاق و انواع آن صحبت کنیم. پس این مقاله را جهت آشنایی با انواع طلاق دنبال کنید.

 

وکیل طلاق در شیراز

 

انواع طلاق

طبق ماده 1143 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران طلاق به دو نوع رجعی و بائن تقسیم بندی می شود.

طلاق رجعی : ایام عده به مدت زمانی گفته می شود که زن بعد از طلاق یا فوت شوهرش اجازه ندارد ازدواج کند. در طلاق رجعی اگر شوهر در مدت زمان عده از طلاق پشیمان شود می تواند به همسر خود بازگردد و برای ادامه زندگی نیازی به عقد مجدد نیست.

طلاق بائن : در طلاق بائن برعکس طلاق رجعی شوهر حق رجوع در ایام عده را ندارد و چنان چه بخواهد به زندگی مشترک با همسر خود بازگردد بایستی پس از پایان مدت عده، عقد جدید جاری گردد.

در قانون مدنی ایران همه ی طلاق ها از نوع طلاق رجعی می باشد مگر در موارد خاص که طلاق بائن هستند که در ادامه توضیح خواهیم داد.

 

طلاق رجعی

همان طور که پیش تر گفتیم طلاق رجعی طلاقی است که شوهر در مدت زمان عده حق رجوع بدون عقد مجدد دارد. یعنی می تواند به زندگی با همسر سابق خود برگردد بدون اینکه نیاز به جاری شدن صیغه عقد باشد. طلاق فقط در موارد استثنا بائن می شود در غیر این صورت همه ی طلاق ها رجعی هستند. نکته ای که در طلاق رجعی وجود دارد این است که رضایت زن برای بازگشت همسرش ملاک نبوده و حق مخالفت ندارد.

مدت زمان عده در طلاق رجعی معادل 3 پاکیزگی یا طهر است. به معنای این که زنی که باردار نیست، بعد از جاری شدن صیغه طلاق باید سه بار عادت ماهیانه شده و پاک شود. پس از پاکی سوم مدت عده ی طلاق به پایان رسیده و می تواند دوباره ازدواج کند. اما در صورتی که زن در هنگام طلاق باردار باشد، ایام عده طلاق تا زمان فارغ شدن خواهد بود. چنانچه زن به سن یائسگی نرسیده باشد ولی عادت ماهیانه نبیند، مدت عده طلاق 3 ماه است.

توجه داشته باشید که مرد در ایام عده طلاق موظف است نفقه زن را پرداخت کند. چرا که در این مدت هنوز طلاق به صورت کامل صورت نگرفته و مرد همچنان حکم همسر زن را داشته و تمام آثار زوجیت پابرجاست. بنابراین چنانچه مرد از پرداخت نفقه طفره رود، زن می تواند از وی شکایت کرده و دادخواست ترک انفاق را در دادگاه طرح نماید.

 

طلاق بائن

در صورتی که طلاق در موراد زیر انجام شود، جزو طلاق بائن محسوب می گردد:

  • طلاق زن باکره
  • طلاق زن یائسه
  • طلاق زن صغیره
  • طلاق خلع
  • طلاق مبارات
  • سه طلاقه کردن زن
  • طلاق در صورت عسر و حرج زن

 

در ادامه توضیح مختصری از هر مورد در طلاق بائن را بیان می کنیم:

طلاق زن باکره: طلاقی که قبل از رابطه جنسی و نزدیکی بین زن و شوهر واقع شود و زن هنگام طلاق باکره باشد.

طلاق زن یائسه: منظور از زن یائسه، زنی است که سن باروری وی به پایان رسیده و دیگر عادت ماهیانه نمی شود که معمولا زنان در سن 50 سالگی یائسه می شوند.

طلاق زن صغیره: زن صغیره زنی است که هنوز به سن 9 سال تمام نرسیده است.

طلاق خلع: طلاق خلع طلاق از طرف زن بوده و به دلیل کراهتی که از شوهر خود دارد می تواند با بخشیدن مهریه یا نفقه یا هر مال دیگری طلاق بگیرد. اما در صورتی که پس از طلاق مال بخشیده شده دریافت گردد، طلاق از نوع رجعی خواهد بود و شوهر می تواند به همسر خود بازگردد.

طلاق مبارات: طلاق مبارات مشابه طلاق خلع است با این تفاوت که در آن زن و شوهر هر دو از یکدیگر کراهت دارند. در طلاق مبارات نیز زن با بخشیدن مالی به مرد موافقت شوهر را برای طلاق کسب می کند.

سه طلاقه کردن زن: زن و شوهری که سه بار با یکدیگر ازدواج دائم کرده و طلاق گرفته باشند، طلاق سوم آن ها از نوع بائن می شود و دیگر ایام عده برای زن وجود نخواهد داشت و زن و شوهر بر یکدیگر حرام می شوند. در این نوع طلاق اگر مرد بخواهد دوباره با زن ازدواج کند باید ابتدا زن با مرد دیگری ازدواج کرده و رابطه جنسی برقرار کند و طلاق بگیرد. پس از آن مرد می تواند توسط اجرای صیغه عقد صحیح و قانونی دوباره با زن ازدواج کند.

طلاق در صورت عسر و حرج زن: عسر و حرج به معنی مشقت غیر قابل تحمل است و در صورتی که زن ثابت کند که زیر بار عسر و حرج بوده و ادامه زندگی با مرد برایش سخت و غیر قابل تحمل می باشد، می تواند از شوهر خود طلاق بگیرد که این نوع طلاق، طلاق بائن است و مرد نمی تواند به همسر خود رجوع کند. در این طلاق نیازی به بخشش مهریه یا مالی از طرف زن نیست.

از جمله مواردی که می تواند عسر و حرج زن شود، عبارتند از:

  • ترک زندگی توسط مرد به مدت حداقل 6 ماه متوالی بدون عذر موجه
  • اعتیاد زوج
  • محکومیت زوج به حداقل 5 سال حبس
  • ضرب و شتم زن توسط مرد و یا سوءرفتار وی که غیر قابل تحمل باشد
  • ابتلای مرد به بیماری های صعب العلاج

 

 

فعال در زمینه : بدون دسته بندی
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
شرح کوتاه موضوع یا نظر شما