همانطور که می دانید، سیاست مهم ترین و بزرگترین و پر خطر ترین رکن هر کشوری است. سیاست هر کشوری همواره در حال تحمل خطرات و تهدیدات می باشد. بنابراین شخصی که قانون گذاری را بر عهده دارد بایستی برای هر کاری که سیاست کشورش را تهدید می کند، جرم انگاری کنددر این صورت می تواند از وقوع جرم جلوگیری کند. وکیل جرایم سیاسی با مفاد این قانون آشنایی دارد. در ادامه این مطلب از وبسایت وکیل شیراز، شما را به خواندن نکات درباره این مطلب دعوت می کنم.
مصادیق جرایم سیاسی
جرم سیاسی به صورت موارد زیر در قانون تعریف شده است. وکیل جرائم سیاسی در شیراز، چنین می گوید:
الف ـ توهین یا افتراء به رئیسان سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونان رئیس جمهور، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان و اعضای شورای نگهبان به دلیل داشتن مسئولیت
ب ـ توهین به رئیس یا نماینده سیاسی کشور خارجی که در قلمرو جمهوری اسلامی ایران وارد شده است با رعایت مفاد ماده (۵۱۷) قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات
پ ـ جرائم مندرج در بندهای(د) و (هـ) ماده(۱۶) قانون فعالیت احزاب، جمعیت ها، انجمن های سیاسی و صنفی و انجمن های اسلامی یا اقلیت های دینی شناخته شده
ت ـ جرائم مقرر در قوانین انتخابات خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا به استثنای مجریان و ناظران انتخابات
ث ـ نشر اکاذیب
اغلب در شرایطی افراد فکر می کنند که باید به قوانین ساسی کشور و وضعیت حکومت اعتراض کنند. همین اعتراض موجب درگیر شدن با مراجع قانونی می شود. بهترین وکیل جرائم سیاسی در شیراز، به شما کمک می کند تا بتوانید از موانع قانونی به راحتی بگذرید.
برای تعریف کیفر و مجازات جرائم سیاسی به قواعد عمومی قانون کیفری مراجعه نمی کنیم. وکیل جرائم سیاسی در شیراز، به سراغ قانون ویژه ای به نام قانون جرایم سیاسی می رود.این قانون در شش ماده مصوب گردیده است وتمام جرایم سیاسی را شامل می شود. و هر مصداقی که در این قانون ذکر نگردیده است، شامل جرائم سیاسی نمی شود. وکیل برای جرایم سیاسی در شیراز، مفاهیم جرم انگاری را می داند. به بهتریت شیوه شما را راهنمایی می کند.
فرآیند رسیدگی به جرایم سیاسی، طبق ماده 4 قانون جرم سیاسی، بر اساس قوانین آیین دادرسی کیفری انجام میشود و مانند دیگر جرایم کیفری شامل مراحل مختلفی است که ممکن است طولانی و پرهزینه باشد. هر پرونده کیفری ابتدا باید از مرحله تحقیقات مقدماتی عبور کند که این مرحله توسط بازپرس انجام میشود. پس از بررسی مدارک اولیه، ممکن است بازپرس قرار بازداشت موقت برای متهم صادر کند. پس از این، پرونده به دادسرا ارسال میشود. در این مرحله، دادستان اظهارات و دفاعیات متهم را شنیده و ممکن است از شهادت شهود استفاده کند. نهایتاً پرونده برای تصمیم نهایی به دادگاه ارسال میشود.
طبق اصل 168 قانون اساسی، رسیدگی به جرایم سیاسی باید علنی باشد و با حضور هیئت منصفه انجام شود. تشخیص سیاسی بودن یا نبودن جرم بر عهده دادسرا یا دادگاهی است که پرونده در آن مطرح شده است، و متهم میتواند تا پایان جلسه اول دادگاه به سیاسی بودن اتهام خود اعتراض کند. در صورت انجام این اعتراض، مرجع رسیدگیکننده به آن طی قراری نظر میدهد. همچنین، اگر جرم سیاسی از طریق رسانهها صورت گرفته باشد، رسیدگی به آن طبق قوانین مطبوعات انجام خواهد شد.
یک فرد که به عنوان مجرم سیاسی شناخته میشود، دارای حقوق ویژهای است که در صورت داشتن وکیل با تمام قوا از آن محافظت میشود. در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
وکالت ابزاری جهت دفاع از حق
معرفی سایت وکیل شیراز
ثبت نام وکیل شیراز در سایت
شماره تماس رزرو مشاوره حقوقی
09362095056
شنبه تا چهارشنبه
از ساعت 08:00 تا 18:00
وکیل شیراز ، سامانه ارتباط مردم با وکلای شیراز
طراحی سایت گروه فنی مهندسی ساین
آمار